GRATIS verzending vanaf € 50,- binnen NL

Babbeltje Spirituele Cadeaushop

Mindful Living, Gifts & More

Mindful Living, Gifts & More

Informatie over de Bergkristal

Bergkristal is een kwartssoort die varieert van kristalhelder tot aan wit. Kwarts is het belangrijkste mineraal van zand. Op veel stranden vind je los wit zand dat bestaat uit kleine korreltjes kwarts die door het water zijn afgerond. Bergkristal werd voor het eerst in de Alphen gevonden. Ze dachten destijds dat het heldere kristal ‘versteend ijs’ was. De steen ontleent zijn naam dan ook aan het Griekse woord ‘krustallos’ wat ‘ijs’ betekent. Vindplaatsen van bergkristal zijn o.a. de Alpen, Brazilië, Madagascar en de U.S.A.

Werking van de Bergkristal

Bergkristal is bekend vanwege zijn algemeen zuiverende kracht. De steen zorgt voor rust en geestelijk evenwicht. Bovendien bevordert bergkristal de werking van andere stenen. De steen kan goed in combinatie met andere stenen gedragen worden. Hij verlicht je angsten en schenkt je innerlijke stabiliteit. Een bergkristal heeft een enorme geneeskracht en is dus erg geschikt voor healings, energetisch en spiritueel werk.

Beschermt je aura, reinigt de chakra’s en brengt deze in balans. De steen brengt harmonie en balans, stimuleert of kalmeert afhankelijk van wat er nodig is. Waardoor je ook minder vermoeid zal zijn. Bergkristal bevordert concentratie en helder denken, het maakt je onbevooroordeeld en helpt om (voor) oordelen los te laten.

Fysiek kan bergkristal voor allerlei klachten worden gebruikt. Het stimuleert je zelf genezend vermogen en helpt de natuurlijke balans en het immuunsysteem van je lichaam te herstellen. De steen werkt zuiverend, vitaliserend, verkoelend, koortsverlagend, pijnstillend, hierdoor heeft het een positieve werking op bijvoorbeeld brandwonden, ontstekingen, uitslag, hoofdpijn, misselijkheid, reis of wagen ziekte. Ook kan de steen verlichting geven tegen hoofdpijnen, duizeligheid, rugklachten, buikkrampen, menstruatieklachten.

Bergkristal is ook heel geschikt voor het reinigen van een ruimte.

Waar kan bergkristal je bij ondersteunen?

  • Tegen depressies
  • Bij hartklachten
  • Werkt vitaliserend
  • Bij rugklachten
  • Tegen duizeligheid
  • Hoofdpijn
  • Buikkrampen
  • Menstruatieklachten
  • Zuivert ruimte en lichaam

Verzorging van Bergkristal:

Bergkristal kan op alle manieren gereinigd worden

Sterrenbeeld:

Steenbok

Chakra:

Alle chakra’s

Vindplaats:

U.S.A. – Magadagskar – Brazilië


Hardheid:

7

Disclaimer: Toepassing van de informatie op deze site is je eigen verantwoordelijkheid. Energetische edelsteentherapie kan gezondheidsklachten verlichten en behandeling door een arts ondersteunen. Het is geen vervanging voor medicijngebruik of medisch advies. Bij ‘ernstige’ medische klachten neem dan altijd contact op met je arts. Lees hier de hele gezondheidsdisclaimer.

Ga naar de bovenkant